Menü

5 + 2 tipp iskolatáska vásárláshoz

2016. 07. 12. 00:00:00
5 + 2 tipp iskolatáska vásárláshoz

Nem könnyű kiválasztani a legmegfelelőbb, legjobb iskolatáskát, ezért összegyűjtöttünk nektek 5+2 olyan tippet, amire mindenképpen érdemes odafigyelnetek, hogy később se érjen titeket csalódás.

Íme 7 tipp, ami re figyelned kell, ha iskolatáskát vásárolsz. 

1.)  Minőség vagy divat, esetleg mindkettő

Magyarország az elhízottak, és a gerincbetegek országa.

Éppen ezért bármennyire is csábító az új, szuper mesehősös (vagy focicsapatos, vagy Frozenes, stb...) iskolatáska, érdemes elgondolkodnod, mi a fontosabb: az, hogy divatos legyen, vagy az, hogy gerinckímélő, ergonómialag jól kiképzett? Van egy menekülőutad: ha a gyereket még te viszed suliba, és alig alig lesz rajta a táska (mert pl. kocsival hozod-viszed) akkor az első 1-3 évben azt válaszd, amelyik neki jobban tetszik, úgyis te cipeled majd.

Persze, legjobb, ha minőségi ÉS divatos a táska.

Kattints, és nézd meg nekünk milyen van>>>

2.) Válaszd a klasszikusat

Általában a legstrapabíróbb táskák azok, amelyek felülről pakolhatóak, és merevített falúak. Ez ergonómiailag is megfelelő, másrészt a szülők szerint ezek a  legstrapabíróbb táskák.

Jó, ha sok mindent kibír a táska, mert hiába ígéri, nem fog annyira vigyázni rá, mint gondoltad, mert bizony bevágja majd a sarokba (nem szabad elfelejteni, hogy mi is használtuk focikapunak, vagy épp ültünk rá).

3.) Nem magadnak veszed: ne feledd!

Ez – általában – alsóban még nem gond, mert anyuka/apuka el tud vonatkoztatni attól, mi tetszik neki, és mi a gyereknek, ezért nem lesz vita abból, milyen mintájú a táska.

Később se feledd, hogy nem magadnak veszed, és azért mert neked az Obag tetszik, attól még a 12 éves lányod lehet, hogy az Estela vagy a Fantasy táskát preferálja. Segítségképp összeszedtük neked egy helyre a 2016-os iskolatáskáinkat.

Kattints, és válasszátok ki közösen, most>>>

4.) Apró kiegészítők is dönthetnek

Az iskolatáska olyan, mint az autó: először megtetszik a formája, a márkája, utána fogsz elgondolkodni, mennyi légzsák van benne, van e benne tolatóradar, és színre fújt-e a kilincs. Ezek a kiegészítők segítenek dönteni. Az iskolatáskák esetében is számtalan ilyen kiegészítő van: titkos (vagy nem titkos, de hasznos) rekeszek, szivacs, hogy az esetleges éles tárgyak ne okozzanak sérülést, kérdés, van-e benne uzsonnadoboz-tartó, mennyire könnyű. Ezeket mindenképp tudd meg.

Nálunk minden iskolatáskáról minden hasznos infót megtudsz:

http://www.gabol.hu/gyerek_es_iskolai_termekeink_79/iskolai_hatizsak_108

5.) Előválasztás után kérdezd meg, mit szeretne a gyerek

Ez színtiszta pszichológia. Ne mutass meg minden fazont, mintát, színt, a gyereknek.

Esetleg igyekezz elkerülni, mert ő azok szerint választ. Egy kisfiúnak a StarWars, vagy régebben a Verdák, esetleg a Jégvarázs, vagy Violetta a kislánynak, mindig sokkal izgalmasabb, mint az olyan praktikus dolgok mint a légáteresztő hátfal, vagy a gerinckímélő tartórész, esetleg az oldalzsebek.

Az a legjobb, ha te minden szempont szerint kiválasztasz néhányat, és Ő azokból választhat, amit te már okéztál. Ez nem kegyetlenség: ha nem akarsz gerincferdült, síró gyereket, akinek a harmadik táskája ment tönkre, ráadásul Spongyabob már nem is menő: jobb, ha megfogadod a tanácsunkat.

6.) Szakmai segítség

Ha valamit nem tudsz, valamiben nem vagy biztos, akkor kérdezd meg.

Mi, a Gabolnál, éppen az ilyen kérdésekre telefonos ügyfélszolgálatot tartunk, de van egy budapesti mintaboltunk is, ahol minden kérdésedre választ kaphatsz: segítünk választani is, ha bizonytalan vagy.

7.) Amit az orvos ajánl

Az USA-ban, 6000 gyerek szenved sérülést évente az iskolatáskától. Ezért orvosok szerint az alábbiakra kell figyelned, ha táskát választasz: legyen könnyű, széles pántú, párnázott, soha ne legyen a táska a gyerek súlyánál 15%-kal több, és mindig két vállon hordja a táskát, mert egy vállon hordva gerincferdülést okoz.

És még egy utolsó tipp

Az iskolatáska vásárlásnál is igaz az hogy olcsó húsnak híg a leve: inkább egy, minőségi táskát vásárolj, mint évente 2-3-at, de silány minőségűt.

Ismered a Gabol táskákat? Kattints ide, és ismerd meg>>>

Nálunk minden iskolatáskáról minden hasznos infót megtudsz!

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog

Keresés