Menü

6 dolog, amit mindenképpen VIGYEN magával utazáskor!

Devecseri Mónika
2016. 03. 24. 00:00:00
6 dolog, amit mindenképpen VIGYEN magával utazáskor!

Alapdolgok, amik helyett nem foglalnak bőröndünkben, de ha kimarad pakoláskor nagyon tudnak hiányozni.

1. Nőknek kötelező útitárs a kendő

Egyszínű, pamut kendő sok funkciós és sokoldalú. Könnyű, meleg és kis helyen is elfér. Jól használható takarónak a repülőn, kabát helyett hűvös napokon, véd a tűző naptól nyáron, templomba lépve az illemnek is eleget tehetünk vele, fürdőruha felett strandruha és a sort a végtelenségig folytathatnánk. 

2. Egy üres műanyag palack vagy kulacs

A repülőtéri biztonsági ellenörzések megszigoródása óta, korlátozva van az innivaló repülőre való felvitele is. Egy üres flakon vagy kulacs bárhol feltölthető ívóvízzel. Hosszabb repülőúton fontos sok vízet inni, a fapados légitársaságokon pedig kisébb vagyonért vehető egy flakon ásványvíz.
 

3. Hidratáló krém

Nemcsak nőknek, férfiaknak is jó szolgálatot tehet egy könnyű hidratáló krém. Nyáron védi a bőrt a tűző naptól, télen a hideg széltől, véd a repülő száraz levegőjétől is. 

4. Külső akkumulátor

Használható telefonhoz, tablethez vagy navigációhoz, mert valami biztos mindig lemerül. Ráadásul a leglehetetlenebb pillanatban. Lemerül a navigáció útelágazásnál, a telefon fontos hívás közben, vagy a tablet egy videófelvétel alatt. Ilyenkor gyors megoldás egy külső akkumlátor.

5. Kézfertőtlenítő gél, törlőkendő, papírzsebkendő, ragtapasz

Vannak élethelyzetek, amikor ezeknek nagyon jó hasznát veszük. Ha feltörte a cipő a lábunkat az egész napos sétától. Ha nem mükődik a vízcsap, ha nincs WC papír, vagy fagyitól ragad a kezünk. Ilyenkor jól jön, ha a kézitáskánkból elővarázsolhatjuk ezeket a dolgokat.
 

6. Bankkártya

Vannak váratlan események, betegség, amikor szükség van vésztartalékra. A legtöbb biztosítás csak itthon fizet, a helyszínen nekünk kell rendezni az orvosi számlát. Ilyen esetben jól jön egy bank- vagy hitelkártya.
Tartalomhoz tartozó címkék: Blog

Keresés