Menü

Az iskolatáska és a hátizsák közti különbség

Devecseri Mónika
2016. 07. 20. 00:00:00
Az iskolatáska és a hátizsák közti különbség

A rejtély megoldódik: lehull a lepel az iskolatáska és az iskolai hátizsák közti különbségről.

Ma olyan hatalmas választék áll a rendelkezésünkre iskolai felszerelések terén, hogy könnyen összekeveredhetünk a hatalmas kínálat láttán. Nincs ez másképp az iskolatáskákkal és az iskolai hátizsákokkal sem. Ilyen fazon, olyan fazon, kisebb, nagyobb... anyuka legyen a talpán, aki kiigazodik mindezen.

Ezért nagyon fontos, hogy a vásárláskor ott legyen a fejünkben, hogy pontosan mit is szeretnénk.

Iskolatáskát vagy iskolai hátizsákot keresünk?

Meglepően sokan összekeverik ezt a két fogalmat a szülők. Sőt, többször láttam ezzel foglakozó oldalakon is hibás megjelölést. Ezért most álljon itt egyszer és mindenkorra a pontos meghatározás.

Iskolatáska

Általános iskola 1-3. osztályában használt táska, amely jellemzően merev fazonú, jellemzően egyterű belső osztással, valamint oldalsó zsebek is helyet kapnak rajta, hogy az étel-ital és a tanfelszerelés jól elkülönüljenek egymástól. Emellett az alja sokszor vízálló és nem teljesen sima felületű, hiszen a kicsik sokszor csak „ledobják” a földre őket, és így csökkenthető a rongálódás kockázata.

Egy apró tipp: érdemes olyan iskolatáskát választani, amely nem túl világos, és a vállpántjai vastagok és kipárnázottak.

Az iskolatáskákon nagyon sokszor fém vagy műanyag csatzárat is találunk.

Iskolai hátizsák

Ez lényegesen rövidebb lesz. Az iskolatáskánál jóval lazább, sportosabb szabású. Nem merevített (de tartása van!), egyes rekeszei cipzárral külön záródnak . A gyerekek idősebb korban már rutinossabban eligazódnak a felszereléseik közt, így az sem okoz gondot nekik, hogy mindennek külön rekesze van.

A hátizsák nem ráfekszik a hátra, hanem inkább hozzá idomul.

A lényeg a minőség és az ergonómia

Nem érdemes az iskolai hátizsákon, iskolatáskán spórolni, mert egy jó iskolatáska simán kibírja a fent említett 3 évet. Akkor is, ha komoly erőpróbáknak van kitéve. Ugyanez igaz az iskolai hátizsákra is. Mivel itt már nagyobb terhelésnek van kitéve a hátizsák, fontos, hogy jó minőségűt válasszunk. 

Itt tekintheti meg a Gabol iskolatáskáit >>

Itt tekintheti meg a Gabol iskolai hátizsákjait >>

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog

Keresés