Az iskolatáska és a hátizsák közti különbség

Devecseri Mónika
2016. 07. 20. 00:00:00
Az iskolatáska és a hátizsák közti különbség

A rejtély megoldódik: lehull a lepel az iskolatáska és az iskolai hátizsák közti különbségről.

Ma olyan hatalmas választék áll a rendelkezésünkre iskolai felszerelések terén, hogy könnyen összekeveredhetünk a hatalmas kínálat láttán. Nincs ez másképp az iskolatáskákkal és az iskolai hátizsákokkal sem. Ilyen fazon, olyan fazon, kisebb, nagyobb... anyuka legyen a talpán, aki kiigazodik mindezen.

Ezért nagyon fontos, hogy a vásárláskor ott legyen a fejünkben, hogy pontosan mit is szeretnénk.

Iskolatáskát vagy iskolai hátizsákot keresünk?

Meglepően sokan összekeverik ezt a két fogalmat a szülők. Sőt, többször láttam ezzel foglakozó oldalakon is hibás megjelölést. Ezért most álljon itt egyszer és mindenkorra a pontos meghatározás.

Iskolatáska

Általános iskola 1-3. osztályában használt táska, amely jellemzően merev fazonú, jellemzően egyterű belső osztással, valamint oldalsó zsebek is helyet kapnak rajta, hogy az étel-ital és a tanfelszerelés jól elkülönüljenek egymástól. Emellett az alja sokszor vízálló és nem teljesen sima felületű, hiszen a kicsik sokszor csak „ledobják” a földre őket, és így csökkenthető a rongálódás kockázata.

Egy apró tipp: érdemes olyan iskolatáskát választani, amely nem túl világos, és a vállpántjai vastagok és kipárnázottak.

Az iskolatáskákon nagyon sokszor fém vagy műanyag csatzárat is találunk.

Iskolai hátizsák

Ez lényegesen rövidebb lesz. Az iskolatáskánál jóval lazább, sportosabb szabású. Nem merevített (de tartása van!), egyes rekeszei cipzárral külön záródnak . A gyerekek idősebb korban már rutinossabban eligazódnak a felszereléseik közt, így az sem okoz gondot nekik, hogy mindennek külön rekesze van.

A hátizsák nem ráfekszik a hátra, hanem inkább hozzá idomul.

A lényeg a minőség és az ergonómia

Nem érdemes az iskolai hátizsákon, iskolatáskán spórolni, mert egy jó iskolatáska simán kibírja a fent említett 3 évet. Akkor is, ha komoly erőpróbáknak van kitéve. Ugyanez igaz az iskolai hátizsákra is. Mivel itt már nagyobb terhelésnek van kitéve a hátizsák, fontos, hogy jó minőségűt válasszunk. 

Itt tekintheti meg a Gabol iskolatáskáit >>

Itt tekintheti meg a Gabol iskolai hátizsákjait >>

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog
Ügyfélszolgálat

Kérdése van? Vagy csak segítségre van szüksége a táska választáshoz? Szállítással kapcsolatos gondja akadt?

Ügyfélszolgálatunk szívesen segít, ahol termékeinkkel kapcsolatban, minden kérdésére választ kaphat!

E-mail címünk: info@gabol.hu

Vásárlói vélemények
Ma megérkezett a csomag!! Kiváló a hátizsák minősége és gyors volt a szállítás!! Köszönöm!!!
Bianka - Kecskemét
 
Kedves Gabol! Gratulálni szeretnék! Nagyon jók a termékek. Pontos, precíz és és korrekt volt a szállítás. Csak így tovább, további minden jót kívánok! Egy nagyon elégedett vásárlójuk :)
Judit – Budapest
 
Megérkezett az iskolatáskánk, nagyon szép és csodálatos a színe. Köszönöm szépen!:)
Gabi – Jobbágyi
 
Megkaptam a rendelésem. Nagyon jó ötlet volt a telefonos kollegától, hogy a szállítási címnek a munkahelyem javasolta, így nem kell azon aggódnom, hogy otthon leszek e amikor a futár érkezik.
Zoltán – Győr
 
Kedves Gabol! Első alkalommal vásároltam a webshopjukban, de nem utoljára. A honlap színvonalas, a táskák már ott is megkapóak. Miután átvettem a csomagot, továbbra is csak pozitívot tudok mondani a márkáról. Köszönök Mindent!
Gyöngyvér – Budapest
 
Először rendeltem Gabol terméket, egy barátnőm javaslatára. A végeredmény: maximálisan elégedett vagyok a termékek minőségével. Egyediek és igazán szépek, örülök, hogy tolltartót is rendeltem a táska mintájával. Csak ajánlani tudom mindenkinek, a lányom táskáját is innen fogom rendelni jövőre!
Hajni – Mohács
 
Mai nap kaptam meg a csomagot amivel 100%-ig elégedett vagyok! Gyönyörű az egész Trendy kollekció, örülök, hogy teljes szettet rendeltem még akkor is ha kicsit jobban megterheltem a családi költségvetést a tervezetthez képest! :- )
Éva – Debrecen
 
Gyönyörű a Gabol iskolai hátizsák! Kíváncsi leszek a fiam reakciójára, ha hazajön az oviból. Hálás köszönet!
Zoltán – Budapest