Könnyítsen gyereke terhein

Devecseri Mónika
2016. 07. 22. 00:00:00
Könnyítsen gyereke terhein

Gyakorlati tanácsok, hogy könnyebb legyen a hátizsák

A túl nehéz hátizsákok viselése a gyermekeknél – egyebek mellett – hátfájást, vállfájást, nyakfájást, görcsöt okozhatnak.

Az alábbiakban egy sor gyakorlati tanácsot adunk Önnek, hogy hogyan csökkentheti az iskolába jövet-menet gyermekére nehezedő súlyt.

  • Vásároljon trolis hátizsákot. Ez elsősorban akkor ajánlott, ha a gyereknek nem kell sokat lépcsőn közlekednie.
  • A lehető legkönnyebb önsúlyú iskolatáskát válassza.
  • Ellenőrizze, hogy a gyermek valóban csak az aznapi órarend szerint szükséges tanszereket rakta be a hátizsákjába.
  • Amennyiben megoldható, a legnehezebb könyvek (atlaszok, szótár, stb...) legyenek meg két példányban; az egyik otthon, a másikat az iskolában.  Így sosem kell cipelni. Egy „másodpéldány” általában olcsón beszerezhető az előző évfolyamtól, interneten vagy antikváriumban.
  • Csak azt vigye a gyerek az iskolatáskájában, amire feltétlenül szüksége lesz. Négy Barbie, tízenöt kisautó vagy a háromemeletes tolltartó telepakolva, kilókban mérhető plusz súlyt jelent.

Általában véve megállapítható, ha a gyermeknek előrehajolva kell vinnie a táskát, azt jelzi, hogy túl nehéz neki. Ugyancsak ez a helyzet, ha a gyermek nyak-, hát-, vállfájásra panaszkodik, ha zsibbad a keze illetve, ha járás közben oldalra dől, vagy amikor a hátizsákot egy vállpánton viseli. Amennyiben az említett panaszok huzamosabb ideig állnak fenn, mindenképp érdemes a gyermeket ortopéd szakorvoshoz vinni.

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog
Ügyfélszolgálat

Kérdése van? Vagy csak segítségre van szüksége a táska választáshoz? Szállítással kapcsolatos gondja akadt?

Ügyfélszolgálatunk szívesen segít, ahol termékeinkkel kapcsolatban, minden kérdésére választ kaphat!

E-mail címünk: info@gabol.hu

Vásárlói vélemények
Ma megérkezett a csomag!! Kiváló a hátizsák minősége és gyors volt a szállítás!! Köszönöm!!!
Bianka - Kecskemét
 
Kedves Gabol! Gratulálni szeretnék! Nagyon jók a termékek. Pontos, precíz és és korrekt volt a szállítás. Csak így tovább, további minden jót kívánok! Egy nagyon elégedett vásárlójuk :)
Judit – Budapest
 
Megérkezett az iskolatáskánk, nagyon szép és csodálatos a színe. Köszönöm szépen!:)
Gabi – Jobbágyi
 
Megkaptam a rendelésem. Nagyon jó ötlet volt a telefonos kollegától, hogy a szállítási címnek a munkahelyem javasolta, így nem kell azon aggódnom, hogy otthon leszek e amikor a futár érkezik.
Zoltán – Győr
 
Kedves Gabol! Első alkalommal vásároltam a webshopjukban, de nem utoljára. A honlap színvonalas, a táskák már ott is megkapóak. Miután átvettem a csomagot, továbbra is csak pozitívot tudok mondani a márkáról. Köszönök Mindent!
Gyöngyvér – Budapest
 
Először rendeltem Gabol terméket, egy barátnőm javaslatára. A végeredmény: maximálisan elégedett vagyok a termékek minőségével. Egyediek és igazán szépek, örülök, hogy tolltartót is rendeltem a táska mintájával. Csak ajánlani tudom mindenkinek, a lányom táskáját is innen fogom rendelni jövőre!
Hajni – Mohács
 
Mai nap kaptam meg a csomagot amivel 100%-ig elégedett vagyok! Gyönyörű az egész Trendy kollekció, örülök, hogy teljes szettet rendeltem még akkor is ha kicsit jobban megterheltem a családi költségvetést a tervezetthez képest! :- )
Éva – Debrecen
 
Gyönyörű a Gabol iskolai hátizsák! Kíváncsi leszek a fiam reakciójára, ha hazajön az oviból. Hálás köszönet!
Zoltán – Budapest