Hagyományos iskolatáska vagy a sokat vitatott gurulós hátizsák?

Devecseri Mónika
2016. 08. 20. 08:57:35
Hagyományos iskolatáska vagy a sokat vitatott gurulós hátizsák?

Meglepő, de még az iskolai felszerelések körül is igen ádáz vita tud kialakulni.

Az egyik legtöbbet vitatott téma a hagyományos iskolatáskához és a húzható hátizsákhoz tartozik.

Na de tényleg! Melyik a jobb?

Abban nincs vita, hogy mindegyik anyuka a legjobbat szeretné a gyermekének. Azt, hogy a legkevésbé terhelje le fizikailag, hogy 20-30 évesen ne legyen stabil páciens az ortopédián. Ellenben ezt a gondolatot sokszor magának az anyukának a jó vagy épp rossz tapasztalatai, a többi anyuka véleménye határozza meg. Nagyon sokan 2 olvasott mondat után eldöntik a kérdést, pedig közel sem ennyire fekete-fehér a helyzet.

   

Kell egyáltalán óvni a gyerekeket?

Tudom, most sokan felkapják a fejüket, de vannak sokan, akikben ez komolyan felmerül kérdésként. Ők azzal érvelnek, hogy ők is kibírták anno, hogy kétszer akkora táskát cipeltek, mint amekkorák ők maguk voltak. Azt érdemes megkérdezni a mostani 40-50-es korosztálytól, hogy kinek fáj rendszeresen a háta…

Mi annak a pártján vagyunk, hogy ha a technika meg tudja könnyíteni az életünket, azzal érdemes élni. Akkor is, ha számunkra ez gyerekkorunkban még nem adatott meg.

A legtöbben még mindig a hagyományos iskolatáskára esküsznek

Az alsósok között masszív fölényben vannak a merev kivitelű, párnázott hátú és pántú, rekeszes modellek. Ám ezek sokszor olyanok, mint a túlméretezett dobozok. Ezekbe nagyon gyakran akár 5-6 kilónyi cucc is kerül, ami olyan mintha mi felnőttek 15-20 kilogrammal szaladgálnák fel s alá.

Szerencsére számos olyan ergonómiailag tökéletes kivitelezésű iskolatáskát is találunk a piacon, amelyek maximálisan védik a gyermekek fizikai egészségét.

   

A húzós hátizsákra sokan kígyót-békát kiabálnak

A húzós hátizsák nehéz, kényelmetlen, egészségtelen, beragad mindenhol és amúgy is nem túl kellemes mikor koszos lesz a kereke. Nagyjából ezek azok az érvek, amelyeket folyamatosan hallani.

Érdemes ezeket pár sorban eloszlatni.

1.     Nehéz: a mostani modellek már könnyű alumínium húzóval és strapabíró kerekekkel vannak felszerelve. A gyártóknak is fontos, hogy versenyképes termékeket gyártsanak.

2.     Kényelmetlen: az a szuper ezekben a húzós hátizsákokban, hogy ha akarjuk vállra tehető, ha akarjuk, húzzuk kényelmesen magunk után.

3.     Beragad mindenhol: egy jó minőségű és jól kiegyensúlyozott húzós hátizsákkal kényelmesen és gyorsan lehet haladni.

4.     Egészségtelen: sokan félnek attól, hogy a maguk mögött húzott tömeg, problémákat okozhat. Amennyiben nem a fél házat pakoljuk bele, akkor sem a gerinc, sem a csigolyák nem fognak túlzottan megterhelődni. A valódi veszélyt nem csak ennél a típusnál, hanem az iskolatáskánál is az jelenti, ha több terhet rakunk a gyermekre, mint amennyit kényelmesen elbír.

5.     Higiénia: sokan nem tartják túl higiénikusnak a kerekek koszolódását. A szétszerelhető típusoknál egyszerűen levesszük a trolliról a hátizsákot, és ha szükséges, külön megtisztítjuk. A fixre szerelt modelleknél a kerékvédő védi a gyerek ruházatát és nedves szivaccsal az is könnyen áttörölhető odahaza.

6.     Amúgy ne gondoljuk kedves anyukák, hogy a gyermek a hátizsákot nem dobálja, vagy hogy napközben figyel arra, hogy hova teszi le. Érdemes egyszer megfigyelni órák után őket, és elpárolog minden illúziónk. J

Akár az iskolatáskát, hátizsákot vagy a húzós hátizsákot választjuk, a legfontosabb az, hogy próbáljuk meg gyermekünk fejlődő szervezetét, csontozatát a legkörültekintőbben védeni. 

   

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog
Ügyfélszolgálat

Kérdése van? Vagy csak segítségre van szüksége a táska választáshoz? Szállítással kapcsolatos gondja akadt?

Ügyfélszolgálatunk szívesen segít, ahol termékeinkkel kapcsolatban, minden kérdésére választ kaphat!

E-mail címünk: info@gabol.hu

Vásárlói vélemények
Ma megérkezett a csomag!! Kiváló a hátizsák minősége és gyors volt a szállítás!! Köszönöm!!!
Bianka - Kecskemét
 
Kedves Gabol! Gratulálni szeretnék! Nagyon jók a termékek. Pontos, precíz és és korrekt volt a szállítás. Csak így tovább, további minden jót kívánok! Egy nagyon elégedett vásárlójuk :)
Judit – Budapest
 
Megérkezett az iskolatáskánk, nagyon szép és csodálatos a színe. Köszönöm szépen!:)
Gabi – Jobbágyi
 
Megkaptam a rendelésem. Nagyon jó ötlet volt a telefonos kollegától, hogy a szállítási címnek a munkahelyem javasolta, így nem kell azon aggódnom, hogy otthon leszek e amikor a futár érkezik.
Zoltán – Győr
 
Kedves Gabol! Első alkalommal vásároltam a webshopjukban, de nem utoljára. A honlap színvonalas, a táskák már ott is megkapóak. Miután átvettem a csomagot, továbbra is csak pozitívot tudok mondani a márkáról. Köszönök Mindent!
Gyöngyvér – Budapest
 
Először rendeltem Gabol terméket, egy barátnőm javaslatára. A végeredmény: maximálisan elégedett vagyok a termékek minőségével. Egyediek és igazán szépek, örülök, hogy tolltartót is rendeltem a táska mintájával. Csak ajánlani tudom mindenkinek, a lányom táskáját is innen fogom rendelni jövőre!
Hajni – Mohács
 
Mai nap kaptam meg a csomagot amivel 100%-ig elégedett vagyok! Gyönyörű az egész Trendy kollekció, örülök, hogy teljes szettet rendeltem még akkor is ha kicsit jobban megterheltem a családi költségvetést a tervezetthez képest! :- )
Éva – Debrecen
 
Gyönyörű a Gabol iskolai hátizsák! Kíváncsi leszek a fiam reakciójára, ha hazajön az oviból. Hálás köszönet!
Zoltán – Budapest