Hátizsák, iskolatáska tisztítása

Hátizsák, iskolatáska tisztítása

Az iskolatáskák, hátizsákok szakszerű tisztításával hosszan tartó használatot érhet el. Nem mindegy hogyan, mikor és mivel tisztítja a kedvenc darabokat, mit szabad és mit nem bő vízzel kimosni.

AZ ISKOLATÁSKÁK, HÁTIZSÁKOK TÍSZTÍTÁSA

Először is meg kell cáfolnunk azt az anyukák közt terjedő hiedelmet, hogy a hátizsákok mosógépben moshatóak. Sajnos, bármennyire is kényelmes lenne, nem ez a megfelelő mód az iskolatáskák tisztítására.

Nézzük először, miért is nem szabad mosógépben mosni a hátitáskákat.

 • A táska veszít tartásából.

 • A víz szétmállasztja az esetleges karton merevítéseket, melyek kívülről nem láthatóak.

 • A folttisztítók maradandó foltokat hagyhatnak az iskolatáskák anyagán.

 • A szövet és műanyag cipzárak a magas hőmérsékleten deformálódnak.

 • A táska cipzár kocsija és húzókája leeshet.

 • A hátizsák színe megfakulhat.

 • A hátizsákban maradt mosószer maradványok izzadsággal vegyülve később irritálhatják a gyerek hátát, vállát.

TANÁCSAINK HÁTIZSÁK TISZTÍTÁSHOZ

 • Még az iskolatáska beszerzése előtt állnak? Világos árnyalatok helyett válasszanak sötétebb színeket hátizsák vásárlásakor.

 • A szennyeződéseket könnyebb eltávolítani frissen, mint hetek múltán. Érdemes hétvégenként átnézni és egy nedves szivaccsal áttörölni az esetleges koszfoltokat a hátizsákról.

 • Sártól, homoktól vagy portól egy puha kefével könnyen megszabadítható a hátitáska.

 • Ráborult a gyerek itala az iskolatáskára? A szendvics összekente a hátizsák belsejét? Csokis lett a tolltartó? Langyos vízzel és csekély szappanos (vagy babasamponos) szivaccsal törölje át az érintett területet. Tiszta vizes szivaccsal távolítsa el a felesleges szappan maradékot. Száraz törölközővel itassa fel a felesleges vizet és szobahőmérsékleten (semmiképpen se fűtőtesten vagy tűző napon) szárítsa meg a táskát.

 • Mosás után a hátizsákot vissza kell impregnálni, azaz a víztaszító réteget újra létre kell hozni rajta. Ehhez sprayt vagy impregnáló szert sportszaküzletben tud vásárolni.

 • Szigorúan tilos bő vízzel mosni emeletes tolltartókat, melyek minden esetben kartonmerevítéssel készülnek, ezért egész formájuk deformálódhat a tisztítás következtében.

Tanácsainkat megfogadva sokáig használhatják iskolatáskájukat és a kicsit több időráfordítás is meghozza eredményét! 

Hasznosnak találta tippjeinket? Ossza meg ismerőseivel is!

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog
Ügyfélszolgálat

Kérdése van? Vagy csak segítségre van szüksége a táska választáshoz? Szállítással kapcsolatos gondja akadt?

Ügyfélszolgálatunk szívesen segít, ahol termékeinkkel kapcsolatban, minden kérdésére választ kaphat!

E-mail címünk: info@gabol.hu

Vásárlói vélemények
Ma megérkezett a csomag!! Kiváló a hátizsák minősége és gyors volt a szállítás!! Köszönöm!!!
Bianka - Kecskemét
 
Kedves Gabol! Gratulálni szeretnék! Nagyon jók a termékek. Pontos, precíz és és korrekt volt a szállítás. Csak így tovább, további minden jót kívánok! Egy nagyon elégedett vásárlójuk :)
Judit – Budapest
 
Megérkezett az iskolatáskánk, nagyon szép és csodálatos a színe. Köszönöm szépen!:)
Gabi – Jobbágyi
 
Megkaptam a rendelésem. Nagyon jó ötlet volt a telefonos kollegától, hogy a szállítási címnek a munkahelyem javasolta, így nem kell azon aggódnom, hogy otthon leszek e amikor a futár érkezik.
Zoltán – Győr
 
Kedves Gabol! Első alkalommal vásároltam a webshopjukban, de nem utoljára. A honlap színvonalas, a táskák már ott is megkapóak. Miután átvettem a csomagot, továbbra is csak pozitívot tudok mondani a márkáról. Köszönök Mindent!
Gyöngyvér – Budapest
 
Először rendeltem Gabol terméket, egy barátnőm javaslatára. A végeredmény: maximálisan elégedett vagyok a termékek minőségével. Egyediek és igazán szépek, örülök, hogy tolltartót is rendeltem a táska mintájával. Csak ajánlani tudom mindenkinek, a lányom táskáját is innen fogom rendelni jövőre!
Hajni – Mohács
 
Mai nap kaptam meg a csomagot amivel 100%-ig elégedett vagyok! Gyönyörű az egész Trendy kollekció, örülök, hogy teljes szettet rendeltem még akkor is ha kicsit jobban megterheltem a családi költségvetést a tervezetthez képest! :- )
Éva – Debrecen
 
Gyönyörű a Gabol iskolai hátizsák! Kíváncsi leszek a fiam reakciójára, ha hazajön az oviból. Hálás köszönet!
Zoltán – Budapest