Menü

Iskolatáska vásárlási etikett

Iskolatáska vásárlási etikett

Figyelem, szülőnevelés következik!
Megsértődni nem ér, elgondolkodni rajta igen. 

Sztori: anyuka, apuka, nagymama, kis tesó az iskolába készülő elsősnek tolltartót próbálnak választani.
Mindenki mást akar, senki nem enged, közben a tesó folyamatosan meglép, rohanás utána valakinek. Végén hiszti, kompromisszum sehol, a család tolltartó nélkül távozik.

Ha nem szeretne a fenti történet szereplője lenni, néhány tanácsot adnánk az iskolakezdési beszerzésekhez.

✔ Döntse el előre, Önöknél demokrácia van vagy diktatúra! Ha utóbbi, felesleges a gyereket bevonni a vásárlásba, úgyis az lesz, amit a szülők akarnak.

✔ Interneten kényelmes a beszerzést intézni, hiszen, amikor kedvük és idejük van, nézelődhetnek. Beszélgethetnek róla, kitalálhatják az elképzeléseket. Mi az amihez Ön ragaszkodik és mit szeretne a gyerek.

✔ Ha mégis úgy dönt, hogy a gyerekkel vásárolja meg az iskolatáskát, tolltartót, javasoljuk, előtte egyedül tartson terepszemlét néhány üzletbe. A gyerekkel már csak oda menjen, ahol Önnek tetsző darabok vannak. Higgye el, egyik 6 éves sem szeret plázáról plázára járni, hogy nézelődjön naphosszat.

✔ Érdemes 2-3 üzletet vagy webáruházat választani, ahol választék van, az árakat elfogadhatónak tartja. Nézzen ki előre néhány táskát, amit megmutat a gyerekének. Így biztos olyanból választ, amire Ön is áldását adja.

✔ Ne próbáltasson fel vele 50 féle fazont, mintát, inkább kérje a szakeladók segítségét. 

✔ Ne vigyék magukkal a kistesót! Ez a leendő elsősnek, iskolásnak fontos pillanat az életében. És a szülőkében is. Szóljon ez a nap vagy óra csak róla!

✔ Ugyanez igaz a nagycsaládra. Elég, ha egy felnőtt vásárol a gyerekkel, sok rokon sokféle verziót támogat. A vásárlás pedig rémálommá válhat.

✔ Tolltartónál döntse el előre, hogy klapnis, emeletes vagy bedobálós. Kérdezze meg a tanárt, hogy a mit tanácsol! Mekkora a gyerek padja? Felesleges mindent típust átnézni, ha ezekkel tisztában van.

✔ Kiegészítőknél (tolltartó, tornazsák, uzsidoboz) lehet megengedőbb, hadd döntsön ő. Ezek úgyis sűrűbben cserélődnek.

✔ Nem Ön megy iskolába! Az Ön gyerekkori vágyait ne vetítse rá! Ő egy önálló egyéniség és nem az Ön kihagyott élethelyzeteit pótolja. Néha, próbáljon a háttérbe maradni és ne befolyásolja!

✔ Ne vigye el üzletekbe csak úgy nézegetni, ha nincs rá anyagi fedezete. Ne böngésszenek a neten, hogy majd megrendelem. A gyerek a mostban él.  Vásároljanak akkor, mikor minden együtt van hozzá.

✔ És végezetül... Nem baj, ha Önök szülők szeretnétek dönteni ebben a kicsit sem olcsó kérdésben. Akkor vásároljanak Önök, vegyék meg a szülők által választott táskát vagy tolltartót! Higgye el a gyerek örülni fog így is. Negatív érzelmek, hisztik és családi vita mentesen.

 

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog

Keresés