Menü

Könnyítsen gyereke terhein

Devecseri Mónika
2016. 07. 22. 00:00:00
Könnyítsen gyereke terhein

Gyakorlati tanácsok, hogy könnyebb legyen a hátizsák

A túl nehéz hátizsákok viselése a gyermekeknél – egyebek mellett – hátfájást, vállfájást, nyakfájást, görcsöt okozhatnak.

Az alábbiakban egy sor gyakorlati tanácsot adunk Önnek, hogy hogyan csökkentheti az iskolába jövet-menet gyermekére nehezedő súlyt.

  • Vásároljon trolis hátizsákot. Ez elsősorban akkor ajánlott, ha a gyereknek nem kell sokat lépcsőn közlekednie.
  • A lehető legkönnyebb önsúlyú iskolatáskát válassza.
  • Ellenőrizze, hogy a gyermek valóban csak az aznapi órarend szerint szükséges tanszereket rakta be a hátizsákjába.
  • Amennyiben megoldható, a legnehezebb könyvek (atlaszok, szótár, stb...) legyenek meg két példányban; az egyik otthon, a másikat az iskolában.  Így sosem kell cipelni. Egy „másodpéldány” általában olcsón beszerezhető az előző évfolyamtól, interneten vagy antikváriumban.
  • Csak azt vigye a gyerek az iskolatáskájában, amire feltétlenül szüksége lesz. Négy Barbie, tízenöt kisautó vagy a háromemeletes tolltartó telepakolva, kilókban mérhető plusz súlyt jelent.

Általában véve megállapítható, ha a gyermeknek előrehajolva kell vinnie a táskát, azt jelzi, hogy túl nehéz neki. Ugyancsak ez a helyzet, ha a gyermek nyak-, hát-, vállfájásra panaszkodik, ha zsibbad a keze illetve, ha járás közben oldalra dől, vagy amikor a hátizsákot egy vállpánton viseli. Amennyiben az említett panaszok huzamosabb ideig állnak fenn, mindenképp érdemes a gyermeket ortopéd szakorvoshoz vinni.

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog

Keresés