Kutatás a hátizsákok súlyáról

2015. 05. 28. 00:00:00
Kutatás a hátizsákok súlyáról

Mekkora súlyt bír el egy gyerek? Mekkora súly okoz hát és gerinc problémákat?

Egy dél-afrikai ortopéd szakorvosokból álló kutatócsoport ennek járt utána.

Tudja Ön, mi minden van a gyermeke iskolatáskájában? Milyen nehéz, illetőleg, a súlya milyen hatással van a gyermek nyakának, vállainak, hátának és gerincének állapotára?

Márpedig ezt tudni kell, mert a felmérések azt mutatják, hogy rengeteg gyermek cipel túl nagy terhet nap, mint nap az iskolába, aminek súlyos következményei lehetnek.

Egy dél-afrikai kutatás és ebből készített tanulmány – a 12-18 éves korosztályt vizsgálva – úgy találta, hogy jelentős összefüggés van a derékfájások gyakorisága és az iskolatáskák súlya között. Ebben az életkorban a gyerekek inkább hallgatnak osztálytársaikra, trend magazinokra, mint szüleikre, így sokszor női válltáskával vagy sporttáskával.

Bizonyos esetekben a hátizsákok rendkívül nehezek voltak: a vizsgált fiatalok 18,9%-ánál volt nagyobb a táska súlya, mint a testsúlyuk 20%-a.

Egy másik tanulmány szerint, öt gyermek közül négy vallotta, hogy a táskája nehéz, kétharmaduk pedig azt állította, hogy annak cipelése kifejezetten fárasztó.

A tanulmány arra is rámutatott, hogy a felnőttkori derékfájás kialakulása számos esetben kapcsolatba hozható azzal, hogy iskolás korban a táskát a vállukon cipelték.

Nem túl jó hírek ugye? Mit csinálhat egy szülő ilyen esetben?

Íme, néhány segítő szándékú tanács a szakemberektől:

-győződjön meg róla, hogy a teher nem több, mint a gyermek testsúlyának 10%-a

-ellenőrizze, hogy a hátizsák nem lóg a derékvonal alá több mint 10 cm-rel

-a gyermek mindig a két vállpánton rögzítve hordja a táskát, a vállpánt pedig legyen mindig méretre állítható.

 

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog
Ügyfélszolgálat

Kérdése van? Vagy csak segítségre van szüksége a táska választáshoz? Szállítással kapcsolatos gondja akadt?

Ügyfélszolgálatunk szívesen segít, ahol termékeinkkel kapcsolatban, minden kérdésére választ kaphat!

E-mail címünk: info@gabol.hu

Vásárlói vélemények
Ma megérkezett a csomag!! Kiváló a hátizsák minősége és gyors volt a szállítás!! Köszönöm!!!
Bianka - Kecskemét
 
Kedves Gabol! Gratulálni szeretnék! Nagyon jók a termékek. Pontos, precíz és és korrekt volt a szállítás. Csak így tovább, további minden jót kívánok! Egy nagyon elégedett vásárlójuk :)
Judit – Budapest
 
Megérkezett az iskolatáskánk, nagyon szép és csodálatos a színe. Köszönöm szépen!:)
Gabi – Jobbágyi
 
Megkaptam a rendelésem. Nagyon jó ötlet volt a telefonos kollegától, hogy a szállítási címnek a munkahelyem javasolta, így nem kell azon aggódnom, hogy otthon leszek e amikor a futár érkezik.
Zoltán – Győr
 
Kedves Gabol! Első alkalommal vásároltam a webshopjukban, de nem utoljára. A honlap színvonalas, a táskák már ott is megkapóak. Miután átvettem a csomagot, továbbra is csak pozitívot tudok mondani a márkáról. Köszönök Mindent!
Gyöngyvér – Budapest
 
Először rendeltem Gabol terméket, egy barátnőm javaslatára. A végeredmény: maximálisan elégedett vagyok a termékek minőségével. Egyediek és igazán szépek, örülök, hogy tolltartót is rendeltem a táska mintájával. Csak ajánlani tudom mindenkinek, a lányom táskáját is innen fogom rendelni jövőre!
Hajni – Mohács
 
Mai nap kaptam meg a csomagot amivel 100%-ig elégedett vagyok! Gyönyörű az egész Trendy kollekció, örülök, hogy teljes szettet rendeltem még akkor is ha kicsit jobban megterheltem a családi költségvetést a tervezetthez képest! :- )
Éva – Debrecen
 
Gyönyörű a Gabol iskolai hátizsák! Kíváncsi leszek a fiam reakciójára, ha hazajön az oviból. Hálás köszönet!
Zoltán – Budapest