Mikor vegyünk kisméretű hátizsákot iskolatáska helyett?

Devecseri Mónika
2016. 07. 17. 00:00:00
Mikor vegyünk kisméretű hátizsákot iskolatáska helyett?

A világ változik, és vele együtt az oktatási rendszer sincs kőbe vésve. Régebben elképzelhetetlen volt, hogy a gyerekek az állami rendszeren belül vagy kívül, ne szakadjanak meg a súlyos hátizsákoktól, iskolatáskáktól nap, mint nap.

Ma már szerencsére sokszor nincsenek rákényszerítve erre a kisméretű iskolai hátizsákban is elfér minden.

Természetesen a többség még most is a jól megszokott rendszerben tanul, de ma már vannak olyan alternatív lehetőségek, amelyekben a szabályok lazábbak és a gyermekközpontúságot is fel lehet fedezni bennük. Itt lehet igazán jól kihasználni a kisméretű iskolai hátizsákban rejlő lehetőségeket.

Az alacsonyabb teherbírásúaknál különösen fontos kérdés ez

Vannak kisebb és nagyobb, erősebb és gyengébb fizikumú gyerekek.

Amennyiben a gyerekünk a kisebbek közé tartozik, na neki, és a gerincének végképp nem ajánlott a nagyméretű hátizsák. Nem csak a termete miatt, hanem azért sem, mert nagyon sok kis növésű gyerek kamaszkor közelében nő hirtelen nagyon sokat, és fontos, hogy az ízületeik épek maradjanak.

Vannak helyek, ahol a kisméretű iskola hátizsák bőven elegendő

A Waldorfról iskolákban nincs házi feladat, és otthon sem kell tanulni. Ezért könyveket és füzeteket sem cipelnek a gyerekek az iskolába. Az a néhány iskolai eszköz, amire a gyermeknek szüksége van, kényelmesen elfér egy kisméretű iskolai hátizsákban.

Az iskolaotthonos rendszerben működő osztályokban is felesleges nagyméretű hátizsákkal leterhelni a gyereket.

A magyar törvények szerint az iskolák az általános 1-4. évfolyamain indíthatnak iskolaotthonos osztályokat, amelyek sokkal jobban illeszkednek a gyermekek teherbíró képességéhez.

Igaz ugyan, hogy délelőtt és délután is van tanítás, de ahelyett, hogy délelőtt 4-5-6 órában tágítják a fejüket, ebben a rendszerben ez 2-2 arányban oszlik meg a két napszak között. A gyermekek pedig köztudottan hamar elveszítik a fókuszt. A két tanítás közti szabadidőben pedig számtalan, nem tanórához kötött ismereteket szerezhetnek.

A másik komoly előnye ennek a rendszernek, hogy a másnapra nem otthon, hanem az iskolában délutánonként készülnek fel a gyerekek. Ezért házi feladat és cipekedés sincs. Egy kisméretű iskolai hátizsákba minden elfér, és még hely is marad benne.

Egyre több iskolában bevett szokás, hogy alsó tagozatban a gyerekek hétfőn beviszik a tanszereiket, bent hagyják az iskolatáskával együtt. Pénteken pedig iskolatáskával együtt hazavisznek mindent. A köztes napokon uzsonnát, tolltartót, üzenőfüzetet, esetleg némi írás leckét vagy az olvasókönyvet viszik benne. Ilyenkor lehet szintén remek választás a kisméretű iskolai hátizsák.

Van még egy nagy előnye ezeknek a hátizsákoknak. Iskolán túl is jól kihasználhatóak úszásra, kirándulásra vagy éppen nyári táborozáshoz. Kialakításuk és méretűk miatt optimálisak más szabadidős tevékenységekre és mégsem egy dobozos iskolatáskát cipel a gyerek az osztálykiránduláson.

Közlekedés szempontjából sem utolsó szempont

Tegye fel a kezét, aki még nem találkozott morgó idős úrral vagy hölggyel, akinek nem tetszett, hogy a buszon, villamoson, metrón nem fér el a gyerek táskája, hátizsákja miatt. Ez különösen az iskolai időben igen gyakori.

Most képzeljünk el egy jól megtömött buszt, nagy iskolatáskákat, iskolai hátizsákot cipelő gyerekekkel. Mennyivel kényelmesebben utazhatnának, ha nem hordanának a szükségesnél nagyobb iskolai hátizsákot, iskolatáskát.

Még egy ideig biztosan fogunk látni olyan abszurd helyzeteket, amikor az iskolatáska, iskolai hátizsák nagyobb, mint maga a gyermek, de remélhetőleg az oktatás modernizációjával, az oktatási anyagok és eszközök átalakulásával, és a szülők tudatosabbá válásával, egyre kevesebbszer. 

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog
Ügyfélszolgálat

Kérdése van? Vagy csak segítségre van szüksége a táska választáshoz? Szállítással kapcsolatos gondja akadt?

Ügyfélszolgálatunk szívesen segít, ahol termékeinkkel kapcsolatban, minden kérdésére választ kaphat!

E-mail címünk: info@gabol.hu

Vásárlói vélemények
Ma megérkezett a csomag!! Kiváló a hátizsák minősége és gyors volt a szállítás!! Köszönöm!!!
Bianka - Kecskemét
 
Kedves Gabol! Gratulálni szeretnék! Nagyon jók a termékek. Pontos, precíz és és korrekt volt a szállítás. Csak így tovább, további minden jót kívánok! Egy nagyon elégedett vásárlójuk :)
Judit – Budapest
 
Megérkezett az iskolatáskánk, nagyon szép és csodálatos a színe. Köszönöm szépen!:)
Gabi – Jobbágyi
 
Megkaptam a rendelésem. Nagyon jó ötlet volt a telefonos kollegától, hogy a szállítási címnek a munkahelyem javasolta, így nem kell azon aggódnom, hogy otthon leszek e amikor a futár érkezik.
Zoltán – Győr
 
Kedves Gabol! Első alkalommal vásároltam a webshopjukban, de nem utoljára. A honlap színvonalas, a táskák már ott is megkapóak. Miután átvettem a csomagot, továbbra is csak pozitívot tudok mondani a márkáról. Köszönök Mindent!
Gyöngyvér – Budapest
 
Először rendeltem Gabol terméket, egy barátnőm javaslatára. A végeredmény: maximálisan elégedett vagyok a termékek minőségével. Egyediek és igazán szépek, örülök, hogy tolltartót is rendeltem a táska mintájával. Csak ajánlani tudom mindenkinek, a lányom táskáját is innen fogom rendelni jövőre!
Hajni – Mohács
 
Mai nap kaptam meg a csomagot amivel 100%-ig elégedett vagyok! Gyönyörű az egész Trendy kollekció, örülök, hogy teljes szettet rendeltem még akkor is ha kicsit jobban megterheltem a családi költségvetést a tervezetthez képest! :- )
Éva – Debrecen
 
Gyönyörű a Gabol iskolai hátizsák! Kíváncsi leszek a fiam reakciójára, ha hazajön az oviból. Hálás köszönet!
Zoltán – Budapest