"Súlyos" kérdés

"Súlyos" kérdés

A gerincproblémák, gerincferdülések sajnos nagyon sok felnőttet és kiskorút érintenek hazánkban. Ennek több oka is lehet. 

 

Ilyen a nem megfelelő testtartás, a mozgásszegény életforma, illetve a hátgerinc iskolatáska miatti megterhelése, ami gerincferdülést okozhat.

Egy kisiskolás gyereknek teljes testsúlyának csupán 10 százalékát szabadna a hátán cipelnie ahhoz, hogy ez a súly ne okozzon megterhelést gerincének. Ennek ellenére sajnos nagyon sok gyerek iskolatáskájának súlya akár a 6-8 kilót is eléri.

 2005-ben törvénybe hozták, hogy a kisiskolások iskolatáskája nem nyomhat többet 3 kilónál, de hiába született meg ez a szabályozás, sajnos az iskolák és tanárok többsége ma sem tartja ezt be.

Mit tehetünk gyerekünk gerincének kímélése érdekében?

Sajnos a tanórák számán, a tanárok követelésein és az iskolák programján nem tudunk változtatni, viszont lehetőségünk van, hogy többé-kevésbé megkíméljük gyerekeinket a fölösleges súly cipelésétől.

1. Ha gyerekünk kisiskolás, főként ha még csak elsős vagy másodikos, semmiképp se engedjük egyedül el iskolába, próbáljuk autóval elvinni, vagy gyalog kísérjük el, s ezalatt vigyük iskolatáskáját mi magunk. Emellett nagyon fontos az is, hogy mit pakolunk be a táskába és hogyan.

2. A súlyelosztásnál figyeljünk arra például, hogy előre a könnyebb dolgok kerüljenek, mint például a szendvics, tolltartó, kisebb használati tárgyak, hátulra pedig a súlyosabb dolgokat pakoljuk, mint a könyveket és füzeteket.

3. Ne pakoljunk be a gyerek iskolatáskájába fölösleges tárgyakat (uzsonnás doboz, játékok stb.).

4. Literes víz helyett csak fél litereset készítsünk az italtartó rekeszbe, melyet a csapnál ő bármikor fel tud tölteni, ha szükséges.

5. Az iskolai kellékekkel se essünk túlzásba. Egy tolltartó bőven elég a gyereknek. Nem kell külön tolltartót bepakolni neki a színes ceruzáknak, körzőknek, tollaknak. Inkább válasszunk egy olyan kétemeletes tolltartót, melybe minden nélkülözhetetlen iskolai eszköz belefér, és ne zsúfoljuk ezt se tele olyan eszközökkel, melyek teljessen feleslegesek.

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog
Ügyfélszolgálat

Kérdése van? Vagy csak segítségre van szüksége a táska választáshoz? Szállítással kapcsolatos gondja akadt?

Ügyfélszolgálatunk szívesen segít, ahol termékeinkkel kapcsolatban, minden kérdésére választ kaphat!

E-mail címünk: info@gabol.hu

Vásárlói vélemények
Ma megérkezett a csomag!! Kiváló a hátizsák minősége és gyors volt a szállítás!! Köszönöm!!!
Bianka - Kecskemét
 
Kedves Gabol! Gratulálni szeretnék! Nagyon jók a termékek. Pontos, precíz és és korrekt volt a szállítás. Csak így tovább, további minden jót kívánok! Egy nagyon elégedett vásárlójuk :)
Judit – Budapest
 
Megérkezett az iskolatáskánk, nagyon szép és csodálatos a színe. Köszönöm szépen!:)
Gabi – Jobbágyi
 
Megkaptam a rendelésem. Nagyon jó ötlet volt a telefonos kollegától, hogy a szállítási címnek a munkahelyem javasolta, így nem kell azon aggódnom, hogy otthon leszek e amikor a futár érkezik.
Zoltán – Győr
 
Kedves Gabol! Első alkalommal vásároltam a webshopjukban, de nem utoljára. A honlap színvonalas, a táskák már ott is megkapóak. Miután átvettem a csomagot, továbbra is csak pozitívot tudok mondani a márkáról. Köszönök Mindent!
Gyöngyvér – Budapest
 
Először rendeltem Gabol terméket, egy barátnőm javaslatára. A végeredmény: maximálisan elégedett vagyok a termékek minőségével. Egyediek és igazán szépek, örülök, hogy tolltartót is rendeltem a táska mintájával. Csak ajánlani tudom mindenkinek, a lányom táskáját is innen fogom rendelni jövőre!
Hajni – Mohács
 
Mai nap kaptam meg a csomagot amivel 100%-ig elégedett vagyok! Gyönyörű az egész Trendy kollekció, örülök, hogy teljes szettet rendeltem még akkor is ha kicsit jobban megterheltem a családi költségvetést a tervezetthez képest! :- )
Éva – Debrecen
 
Gyönyörű a Gabol iskolai hátizsák! Kíváncsi leszek a fiam reakciójára, ha hazajön az oviból. Hálás köszönet!
Zoltán – Budapest