Menü

Szegény férfi övtáska

Devecseri Mónika
2016. 09. 12. 00:00:00
Szegény férfi övtáska

Ha férfi övtáska, akkor sokunknak beugrik Jürgen, a keletnémet turista, ahogy - bő húsz évvel ezelőtt - a nagy, fehér hasára tekerte (rosszabb esetben a vállára vetette) a hasitasiját valamelyik balatoni strandon, miközben elmélyülten hekkezett Klaus-szal a nyugatnémet barátjával, akivel csak itt tudott találkozni. Pedig a férfi övtáska sokkal több ennél, és ha adsz neki egy esélyt megbízható társad lesz.

Valld be, hogy neked is volt hasitasid, nem csak Jürgennek.

Beledobtad a slusszkulcsot (sikerült, elsőre elolvasnod a szót, direkt nem autó kulcs-nak írtam), a rágódat (annak idején szigorúan a kék Orbit volt a menő, a zöld kevésbé), a személyidet (anno háromszor akkora volt, mint a mostani, és már nem pontosan emlékszünk miért, de volt vagy 32 oldalas, olyan kis könyvszerű), a pénzedet, az egészet egy laza mozdulattal a farmerodra kötötted, átcsatoltad a derekad körül, és a legnagyobb sztárokat utánozva (MC Hammernek, de még Scooternek is volt ilyenje) büszkén mentél vele, egyszerűen azért, mert körülbelül annyira volt divatos, mint most a slim fit inged, az acélkarkötőd, és az új, féltéglányi telefonod (na ebben speciel visszatértünk a hasitasis időbe).

Az övtáska méltatlan marketingje

Gondolj egy pillanatra a katicabogárra. Ki tudja miért, de kiváló a marketingje, pedig kártevő bogár, viszonylag csúnya, illetve vannak nála szebbek, és ha elkapod, akkor tényleg undorító nyálas, sárga izét fröcsköl rád. Vagy, ott van a vakond, akinél kevés szörnyűbb állat van, de mégis olyan kis édes, pedig feltúrja a kertedet, és mérhetetlen károkat okozhat. Ennyit tesz a marketing.

Ha az övtáskát objektíven vizsgáljuk, azért kevés ennél jobban kitalált cucc van pasiknak, csak hát ugye a fránya marketing: hisz mi is lehasitasiztuk, mi is Jürgennel példáloztunk. De most hatalmasat váltunk, és (marketinges szakkifejezéssel) újra pozícionáljuk a hasitasit.

Mindjárt megérted, miről beszélünk.

Hasitasiból övtáska

Azonnal tisztázzuk: a hasitasit te tetted hasitasivá, te tetted nevetség tárgyává akkor, amikor a fent leírt módon viselted.

Pedig ahogy te is változtál (felnőttél), a hasitasi is megérdemel egy új esélyt, hiszen lehet, hogy annak idején a bebújós strandpapucsodban ettél kolbászt, ittad a Kőbányait, hajkurásztad a bozontos mellkas-szőröddel és a Bundesliga frizuráddal az elképesztő fürdőruhákban, ocsmány gumimatracon, vattacukrot eszegető lányokat, akiket diákszállásra, vagy kétcsillagos hotelbe próbáltál csábítani, kisebb nagyobb sikerrel.

Most pedig felnőttél, családod van, a szőrt mindenhonnan leszeded, a hajad sem Littbarskijéra hasonlít (Matthaeusnak sosem volt Bundesliga haja), a hasitasit is megtanultad férfi övtáskának hívni, és rájöttél, hogy kell neked. Mondjuk, miért.

Hová tedd a cuccokat?

Egy felmérés szerint egy pasinak minimum egy, de inkább kettő kulcs van a zsebében (lakás, és kocsi), ugyanennyi telefon (ráadásul nem kicsik), a személyije, a kocsi forgalmija, bankkártya, céges belépőkártya,  esetleg zsebkendő (igen, papír) és az sem baj, ha van nála készpénz. Minderre maximum 2 zsebe van, mert a farmerhez, ha inget is veszel, akkor sincs több. Ez kényelmetlen.

Már régen is erre volt való a férfi övtáska, hogy ezeket a cuccokat elrakhasd egy helyre. Ha most azt gondolod, hogy ez ciki (például elővenni egy telefont egy táskából) szólunk, hogy sokkal cikibb nem találni vagy kirakni az asztalra, abban a pillanatban, ahogy leülsz. Lássuk be, hogy egy övtáskába minden elfér.

És egy erős indok: megvan Jared Leto. Nos, ő férfi övtáskát visel, mindig.

Szerintünk kattints, és nézd meg milyen férfi övtáskáink vannak: https://www.gabol.hu/termekeink_uraknak_82/ovtaska_125

Az övtáska is felnőtt, veled együtt

Igazából utáljuk az olyan mondatokat, mint „Felejts el mindent, amit eddig az övtáskáról tudtál, és...” de azt kell mondanunk, hogy igaz: az, amire emlékszel az tényleg a hasitasi volt: löttyedt, vacak műbőr, leszakadó cipzárral, és már akkor kopott volt, amikor megvetted.

Ám azóta felnőtt. A mostani (igazán pasis) övtáskákat többféle színben, divatos fazonokban kaphatod meg, biztonságos övvel, több ponton állítható pánttal, akár rejtett zsebekkel. Az övtáska menthetetlenül felnőtt a feladathoz, ahhoz, hogy 2016 van, és még csak azt sem mondhatjuk, hogy „retro” hiszen minden tekintetben megújult, és ismét készen áll arra, hogy felfedezd magadnak, és segítse a hétköznapjaidat. Nézd meg őket, és válaszd ki azt, amelyik a legjobban illik hozzád:

Kattints ide, a férfi övtáskákért: https://www.gabol.hu/termekeink_uraknak_82/ovtaska_125

Ha már itt tartunk, van az a helyzet, hogy nőként sem ciki: https://www.gabol.hu/noi_es_ferfi_termekek_81/noi_ovtaska_188

 

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog

Keresés