Menü

Szettben szebb

Devecseri Mónika
2016. 07. 04. 00:00:00
Szettben szebb

Képzeld el, hogy visszarepülsz az időben, ott áll előtted az iskoláskori éned: a kék, mindent eltakaró nejlon köpenyedben, egyen iskolatáskáddal a hátadon éppen mész az iskolába, boldogan, mert végre megkaptad az illatos radírt, vagy a 4 színű golyóstollat, esetleg az új kvarcjátékot, amit megmutathatsz a többieknek.

Menő leszel. Most térjünk vissza a mába.

Ugye már érted, miért szeretne a gyereked szép iskolatáskát, hozzá illő hengertolltartót, válltáskát, és szuper tornazsákot?  

Az elkerülhetetlen versengés

Az elmúlt pár évtizedben – alapvetően - semmi nem változott a suliban. Továbbra is versengésre épül, csak amíg néhány évtizeddel ezelőtt Te versenyeztél a többiekkel - a jó jegyekért, vagy például a tornaórán azért, ki az ügyesebb – most a lányod, vagy a fiad teszi ugyanezt. A régi versengésben neked voltak szövetségeseid: segített a hiánygazdaság, (gondolj bele, ha a szüleid tudtak szerezni néhány NSZK-s dolgot, pár banánt, egy-két illatos racskát, talán egy 0,5-ös Rotringot, vagy egy Donald rágót, már menőnek számítottál).

Az anyagi különbségeket pedig eltakarta az egyen táska, egyen köpeny, egyen tolltartó. Ma, ez már nincs így.

Mikor volt jobb?

Még a pszichológusok véleménye is megoszlik a témában: van, aki szerint régen jobb volt, mert a falanszterben mindenki ugyanolyan volt, és kizárólag a tudás, az ügyesség alapján alakultak ki a státuszok, az osztályhierarchia.

Ami persze, nem igaz, mert Te a mai napig emlékszel a Peszeki Bulcsúra (a név persze kitalált), akinek az a szuper aktatáskája volt, a hozzá illő bőr tolltartóval, vagy a Kargel Mónira, akinek az apja kamionos volt, ezért mindig a legszuperebb színes tollakat kapta meg, és egészen elképesztő módon a válltáskája illett a sulis tatyójához, színben, és mintában is.

Vannak olyan szakemberek, akik azt mondják, hogy jót tesz a gyerekek személyiségfejlődésének az, hogy már az iskolai évek alatt kialakulhat a stílusuk: a lányok azt a táskát választják, ami tetszik, ahhoz pedig eldönthetik, hogy a tolltartó henger, vagy három részes legyen, sőt azt is, hogy a mintája azonos, vagy más, mint a táskáé.

Trendinek lenni

Nemrég készült egy felmérés az iskolás gyerekek közt, amiből az derült ki, hogy trendinek lenni trendi. Azok a gyerekek, akiket mások trendinek mondanak, előrébb vannak a hierarchiában, kedveltebbek, több a barátjuk, mint azoknak, akik „nem trendik”.

Ez rémisztőnek hangzik, de nem az. Egyrészt a mi időnkben is voltak trendi, és kevésbé trendi osztálytársaink, másrészt a trendi szó teljesen mást jelent a gyerekeknél, mint gondoljuk. Egészen hihetetlen, milyen egyszerűen lehet azzá válni. Mondjuk, hogyan.

Legyen szupertrendi

Nézzünk egy „beiskolázási” szettet. Biztos, hogy kell majd venned egy iskolatáskát, egy (vagy több) tolltartót, és érdemes vásárolni egy hátizsákot, plusz egy tornazsákot is, hiszen lesz osztálykirándulás, és tornaóra is. Két választásod van, mint stylist anyának/apának. Az egyik az, hogy ráhagyod a választást a gyerekre, aki össze-vissza fog vásárolni - és valószínűleg lesz Supermenes tornazsák, Hajrá Magyarok feliratú táska, és egy bolhapiacos tolltartó -  (lányoknál a Hercegnő, Szenilla, Barbie, Szofia hercegnő, esetleg Jégvarázs is játszik majd) , vagy segítesz a fiadnak, vagy a lányodnak jól választani.

Mivel ezeket a termékeket úgyis meg fogod vásárolni, érdemes szettben gondolkodni, mert szettben szebb, és stílusosabb. És hidd el, hogy a lányod, vagy a fiad osztálytársai pontosan tudják, milyen táskája, tolltartója van. Lehet, hogy épp ez segít neki először csak az iskolában, később pedig megtanulni azt, hogy mi mihez illik, és milyen fontos a stílus.

Nálunk a Gabolnál, mindent megtalálsz, ami az iskolakezdéshez kell. Kattints, és nézd meg milyen szettekből tudsz választani nálunk.

AJÁNLÓ

Az idei divatszín egyébként a lila. Ha most vásárolsz a lányodnak iskolai felszerelést, akkor kattints ide, és ismerd meg a Spring kollekciónkat, amely 24-féle azonos stílusú terméket tartalmaz:

http://www.gabol.hu/index.php?route=product/list&keyword=spring&description=0

A Dance szettünk az igazi hercegnő remek választása:

http://www.gabol.hu/index.php?route=product/list&keyword=dance&description=0

Miért ne lehetne egy pasi stílusos? Ezt a szettet a leendő férfiaknak ajánljuk:

http://www.gabol.hu/index.php?route=product/list&keyword=city&description=0

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog

Keresés