Táskadivat: amikor egy kiegészítő ikonná válik

2016. 04. 18. 00:00:00
Táskadivat: amikor egy kiegészítő ikonná válik

Egy táska, hátizsák vagy egy bőrönd lehet szimplán egy fontos használati tárgy, de lehet egy életstílus kifejezőeszköze, egy vágy megtestesítője vagy generációs szimbólum is.

A 70-es évek hátizsákja például egy egész generációt képviselt, akik szabadon utazgattak szerte a világban. Hasonlókképp, manapság egy fiatal „hipster” kizárólag Fjällräven táskával hajlandó mutatkozni.

Habár a táska, mint divatszimbólum, nem régi eredetű, de a legmenőbb „haute couture” márkáknál azért mindig is találhattunk rá példát. Vannak olyan divattermékek, amiket egyszerűen muszáj birtokolnunk. Ennek jegyében, az alábbiakban bemutatunk néhányat a valaha volt legjelentősebb, ikonikussá vált táskák közül.

A Cabas a Céline-től a maga minimalista dizájnjával tűnik ki – kockaformák, erőteljes narancs szín.

A Maxi Veneta az egyszerűen lekerekített vállpántjáról, és szövött anyagáról ismert. A Venetát bármilyen ruhához hordható, tökéletes viselet biztosítva.

Az egyik legjobban „összerakott” táska a Chanel 2.55. Minden egyes darabot több mint 18 órás precíz mestermunkával készítenek el. A táska mindössze 20 cm hosszú, de a munkafázis során több mint 180-féle apró eljárással alakítják ki a tökéletes minőséget és formát az ezüst vállpánttal és a kockázott mintás bőr felülettel.

Hermès Birkin az egyik legjobban keresett táska a világon, még akkor is, ha az ára mintegy 11,000-17,000 USD között van. A Hermès cég még így is alig tudja kielégíteni az keresleti igényeket.

Természetesen az olaszok sem maradhatnak ki a listából; elsősorban a Dolce & Gabanna Miss Sicily táskáját kell megemlítenünk. Egyenes vonalak, pasztellszínek jellemzik ezt a városi divattáskát, amiért a nők ölni tudnának.

A másik olasz remekmű a Gucci Bamboo kézitáskája. Szépen lekerekített organikus formák jellemzik, és természetes bambuszból készült fülekkel látták el.

További két olasz márka ami nem maradhat le a listáról a Galleria a Prada-tól és a SofiaSalvatore Ferragamo-tól.

      

Végül, tegyünk említést a legutóbbi márkákról, melyek bekerültek a „híres táskák csarnokába”. Ezek a PS1 modellek a Proenza Schouler–től a maguk modernnel elegyített klasszikus formájukkal, ami az egyik kedvenc viselet Manhattan utcáin.

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog
Ügyfélszolgálat

Kérdése van? Vagy csak segítségre van szüksége a táska választáshoz? Szállítással kapcsolatos gondja akadt?

Ügyfélszolgálatunk szívesen segít, ahol termékeinkkel kapcsolatban, minden kérdésére választ kaphat!

E-mail címünk: info@gabol.hu

Vásárlói vélemények
Ma megérkezett a csomag!! Kiváló a hátizsák minősége és gyors volt a szállítás!! Köszönöm!!!
Bianka - Kecskemét
 
Kedves Gabol! Gratulálni szeretnék! Nagyon jók a termékek. Pontos, precíz és és korrekt volt a szállítás. Csak így tovább, további minden jót kívánok! Egy nagyon elégedett vásárlójuk :)
Judit – Budapest
 
Megérkezett az iskolatáskánk, nagyon szép és csodálatos a színe. Köszönöm szépen!:)
Gabi – Jobbágyi
 
Megkaptam a rendelésem. Nagyon jó ötlet volt a telefonos kollegától, hogy a szállítási címnek a munkahelyem javasolta, így nem kell azon aggódnom, hogy otthon leszek e amikor a futár érkezik.
Zoltán – Győr
 
Kedves Gabol! Első alkalommal vásároltam a webshopjukban, de nem utoljára. A honlap színvonalas, a táskák már ott is megkapóak. Miután átvettem a csomagot, továbbra is csak pozitívot tudok mondani a márkáról. Köszönök Mindent!
Gyöngyvér – Budapest
 
Először rendeltem Gabol terméket, egy barátnőm javaslatára. A végeredmény: maximálisan elégedett vagyok a termékek minőségével. Egyediek és igazán szépek, örülök, hogy tolltartót is rendeltem a táska mintájával. Csak ajánlani tudom mindenkinek, a lányom táskáját is innen fogom rendelni jövőre!
Hajni – Mohács
 
Mai nap kaptam meg a csomagot amivel 100%-ig elégedett vagyok! Gyönyörű az egész Trendy kollekció, örülök, hogy teljes szettet rendeltem még akkor is ha kicsit jobban megterheltem a családi költségvetést a tervezetthez képest! :- )
Éva – Debrecen
 
Gyönyörű a Gabol iskolai hátizsák! Kíváncsi leszek a fiam reakciójára, ha hazajön az oviból. Hálás köszönet!
Zoltán – Budapest