Menü

Üzleti utak: pakoljon örömöt is a bőröndbe!

2016. 01. 11. 00:00:00
Üzleti utak: pakoljon örömöt is a bőröndbe!

Lehetséges, hogy az üzleti utak izgalmasnak tűnnek egy új munkahelyen az első három hónapban, de az idő múlásával sokaknak ez már inkább nyűg, mint kaland. 

Szoros menetrendek, váratlan problémák, fáradtság, kialvatlanság, több órás ebéd utáni tárgyalások…

Hogyan lehet ellensúlyozni ezeket a dolgokat? Egyszerűen, mint a legtöbb esetben: felkészültséggel. Meglátja, hogy egy kellő odafigyeléssel megpakolt utazótáska lesz a legjobb barátja!

Ha bőröndöt vásárol, javasoljuk, olyan terméket válasszon, aminek sok belső zsebe és rekesze van, de nem vesznek el helyet a fő pakolóterülettől, ahová a ruhák teszi.

Ha üzleti útra készül, győződjon meg róla, hogy a bőröndnek van egy nagy méretű zsebe, amibe a fontos dokumentumokat, iratokat be tudja csúsztatni anélkül, hogy összegyűrődnének. Lehet, hogy heteket dolgozott egy profi anyag összeállításával, ezért vigyázni kell, hogy ne sérüljenek a papírok, mialatt úton van.

Lehetséges-e azonban, hogy az üzlet (business) egyúttal kellemesen eltöltött szabadidőt (leisure) is jelentsen? Vannak, akik szerint igen! Ennek a kombinált angol szakszava a „bleisure”. Ez is egy hasonlóképp képzett szó, mint a „brunch” (ami a breakfast és lunch szavakból tevődik össze). A rutinos utazók használják ezt a kifejezést arra az esetre, amikor egy üzleti út alkalmával minden „klappol”.

Magát a szót Marian Their találta ki, mivel a munkájából adódó rengeteg fárasztó, stresszes és unalmas utazás során már kezdte a kiégés jeleit tapasztalni magán. Így rákényszerült arra, hogy megtalálja az egészséges egyensúlyt a munka és a kikapcsolódás közt.

Ha Ön is valamiféle „bleisure-re” vágyik, akkor igyekezzen kihasználni minden szabadidőt az utazás illetve a távollét alatt. Ha nem rendelkezik semmilyen előre eltervezett programmal vagy esetleg nem képes improvizálni, elkerülhetetlenül magára marad a hotel szobában, és ülhet egész nap a tévé előtt.

A „bleisure-re” való felkészülés nyilvánvalóan az útipoggyász kérdésével kezdődik. Biztosan szüksége lesz egy kényelmes lábbelire, amiben bejárhatja a várost vagy kiruccanhat a zöldbe. Kevés olyan hely van a világon, ami tényleg unalmas, egy új helyet pedig csakis úgy ismerhet meg, ha elszánja magát, és „nyakába veszi” a várost. 

A legjobb persze az, ha rá tud venni egy barátot vagy családtagot, hogy kísérje el az útra. Ennek két előnye is van:

1) mindig van kivel beszélgetnei,

2) az útitársát megbízhatja azzal, hogy ő szervezze meg a szabadidős programot.

Ha még keresi az egészséges egyensúlyt a munka és szabadidő között, és a havi kétszeri ki-be pakolás már kezd egyre inkább nehezére esni, akkor fogadja meg a tanácsot. Gondolja át, és fedezze fel az új lehetőségeket!

Legyen Önnek is „bleisure”!

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog

Keresés